dilluns, 25 de gener del 2016

Fotografia InfraRoja








IR's

Els filtres infrarojos tenen com a missió excloure la radiació ultraviolada i la totalitat o gran part de l'espectre visible, deixant passar a través de l'objectiu de la càmera solament l'espectre infraroig.

Al mercat es poden trobar diferents tipus de filtres infrarojos segons les necessitats. Bàsicament, difereixen en la quantitat d'espectre infraroig que deixen passar. A major quantitat d'espectre infraroig, l'efecte en el sensor s'accentuarà. Aquesta fotografia en concret es va fer amb un filtre infraroig Lee de polyester de 730 nanometres y els paràmetrs de càmera són: *Nikon D800, lent Nikon 24-70 f/2.8. a 70mm, f/5.6 de obertura i 20 seg. d'obturació a ISO 640.

La intenció en aquest cas ha estat donar-li protagonisme a la formació pedregosa ressaltant les textures i forçant els contrastos a través del filtre, creant una visualització nova en un semblant blanc i negre, aïllant completament l'element rocós. 


Sovint ens pregunten si ja teníem en ment la imatge previsualitzada. Dons he de dir que no del tot, però que moltes vegades, la fotografia és un esbós, una idea que ja havíem imaginat, un petit tant per cent previsible per dir qualque cosa. La resta ho consumeixo a mesura que vaig construint la fotografia, des d'arribar al lloc i muntar la càmera en el tres peus, fins a escoltar el famós clic que ens donarà el resultat final. Pura magia.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada